torstai 27. joulukuuta 2012

Jos katsotte kuviani tabletilla...

... eli jos katsotte bloggerissa kuviani tabletilla (itselläni on iPad), niin kuvien värikylläisyys on alhainen. (En ole kyllä varma, esiintyykö tätä ongelmaa muilla laitteilla, kuten mm. kännykällä tai jollakin toisenmerkkisellä tabletilla...)  Tämä ilmeisesti pätee, vaikka avaatte kuvan "uudeksi ikkunaksi", vaikka kuva olisikin omalla palvelimellani. Uskon kuvan värien uupumiseen olevan syynä se, kun tabletit ynnä muut tällaiset muokkaavat kuvat sopimaan ... tablettiin, niin tällöin kuvat myös saavat eri "muokkausasetukset". Ja näin ollen uskoisin, että kuvien väriprofiili muuttuu, JONKA takia kuvat ovat väärän sävyiset.

Deviantartissa kuitenkin täysikokoiset kuvat näyttävät olevan oikean värisiä. :'D Samaa ilmiötä esiintyy kyllä dA:n pienentäessä kuvia itse (tietokoneella katsoessa), mutta toisin kuin siellä, tähän iPad-ongelmaan ei auta edes kuvan täysikokoiseksi klikkaaminen (zoomaaminen toimii, mutta eihän se ole yhtään sama asia). ... Jonka takia siis uskon värien edelleen olevan väärät, koska kuva ei oikeasti kasva oikeisin mittoihinsa, vaan pysyy edelleen tabletille sopivassa koossa. :'D dA:ssa tämä toimii, ja kuvaa pystyy katsomaan tabletilla sielläk oikeassa koossa. Mutta huoh, muuten ilmeisesti tilanne on toinen. :E

Mutta en tiedä kuinka moni katselee blogiani jollakin muulla kuin tietokoneella. xD No, toivottavasti ei kovinkaan moni nyt sitten!

8 kommenttia:

 1. Minä stalkkeroin blogiasi kännykällä, hmm... Useiin? Päivittäin? Kolme kertaa päivässä? Aika paljon siis kännykällä tulee katseltua :')

  VastaaPoista
 2. Onneksi en käykään stalkkaan suo muutenkaan ku tietokoneella

  VastaaPoista
 3. Käytän yleensä ipadia, joten hyvä että kerroit.

  VastaaPoista
 4. en paljoo käy koneella vaan oon mun kännyl

  VastaaPoista
 5. No miltä ne kuvat kännykällä näyttää? :D

  VastaaPoista
 6. Joo, aika hyviltä :-)

  VastaaPoista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3