lauantai 27. lokakuuta 2012

Hyvää talvekasta aamua!

Otin kuvat joskus 8-9 aikaan, oli aivan älyttömän kaunis auringonnousu. <3 Rakastan lunta sen... kauneuden takia, käytännöllisyys on taas ihan eri asia. Miten vihaankaan lunta silloin kun pitäis kiirehtiä jonnekin ja mennä töihin. >8( Molempi pahempi, siis!

Mutta olin kyllä innoissani ku eilen aamulla huomasin että jee, Saloonkin on tullu lunta! Turkulaiset kaverit ilmotti jo keskiviikkoiltana, että lunta sato ku saavista kaatamalla. Ite kattelin ulos että höh miksi ei täälläkin. ;_;  Mutta arvasin kyllä, että aamuun mennessä sitä olis tullu.

(Klikkaa kuva täyskokoiseen!!)

Se, miks pääsen vasta nyt näyttämään ton ottamani "kuvan" (periaatteessa se ei oo vaan yks kuva xD), on siinä että mulla meni tässä tavattoman kauan. Koska halusin koko meiän naapurustosta kuvan (yks kuva vaan ei toiminu), niin päätin että kokeillaan pitkästä aikaa tehdä panorama. Eli tossa yllä olevassa pitkässä kuvassa on oikeastaan yhdistettynä kuus kuvaa. :D Panorama on kätevä siinä vaiheessa, kun haluaa ottaa laajempaa kuvaa, eikä omista laajakuvalinssiä TAI jos laajakuvalinssikään ei kykene siihen mihin haluaa. Vertauskuvaks yks "tavallinen" kuva, joka näyttää että en olis saanu mitenkään noin laajaa näkymää mun naapurustosta muuten:


Plaah tylsä. Mutta ku kuus tommosta kuvaa eri kostasta pistää yhteen, kuva laajenee maagisesti!

Ja ei, en mä yhdistelly niitä manuaalisest, hyi. xD En olis saanu kuvaa vieläkään valmiiksi, jos niin olisin tehny. Photoshopissa on yks ihana työkalu (niiden muiden ihanien ohella ;_; ) nimeltä "photomerge", jonka avulla siis valitaan muutama kuva, jotka haluaa yhdistää, ja se sitten itse yhdistää kuvat yhdeksi kuvaksi. Toimiva, eikä näytä mitään saumoja! Täytyy vaan pitää huoli siitä, että jokainen kuva menee "vierekkäisen" kuvan päälle, jotta yhdistäminen on mahdollista. Mut vaikka kone ite tekee ton homman, siinäkin menee aikaa. Enkä tiedä olisinko uskaltanu kokeilla edes kuudetta kuvaa enempää yhdistää, photoshop olis varmaan kaatunu. :'D Olisin halunnu lisää taivasta, mutta no can do. Ainakaan jälkeenpäin, jos on laiska. xD Hyi, kyllä kesti jopa kuvan pienentämisessä ja tallentamisessakin. @_@

Jos omistatte photoshopin, suosittelen kokeilemaan! Googlesta löytyy tutoriaaleja aivan varmasti. Ja oi, olis niin ihanaa joskus tehdä sellainen panorama, että ottaa ihan joka puolelta kuvan. Mut hyi se tartteis paljon kuvia. Toinen panorama-idea olis tehdä pystysuoraan, sekin olis siisti, eikä sellaista hirveästi näy missään!

Ja tietenkin olis siistiä tehdä panorama jostain vähän jännemmästä ku taloista ja puista. xD

Extra-kuva vielä asunnon toisesta päästä, kuvaa meidän pihasta:

(Klikkaa kuva täyskokoiseen)

Jos jossain vaiheessa lähtis taas ulos ottamaan kuvia. :E;;;

13 kommenttia:

 1. Vau, tosi hienoja kuvia! Kuten aina, ihan mahtavat muokkaukset. Tykkäsin todellakin. ♥  >sininenkuutamo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia. Tänne tuli 20-30 cm lunta :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita kuvia<3 tänne tuli eilen lunta, mutta suli yön aikana..

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköstä :) Täältä on se säälittävä sentin lumikerros jo puoliks kadonnut :D

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ! Tosi kaunis aamu sielläpäin. Itsekin pidän lumesta kauneuden takia, joka paikka ihanan valoisa ja kaunis~ Käytännöllisyys.. no jaah. xD

  VastaaPoista
 6. Aaaaah ihania talvimaisemia! Toi panorama on niin siisti, vitsi ku ois Photoshop viel ni niin kyl koittaisin tota, koska asdf tollaset kuvat nyt vaan on niin hienoja @u@. Ja ton vikan kuvan värit on niin mmmmm lovely. Nää on kyl tosi makeita, sun pitää tulla ottaa joskus Turustakin jotain überkuvia ku tulee vaiks vähän enemmän lunta, vaiks oot kyl kai joskus sanonu ettet hirveest välitä silleen maisemakuvien ottamisesta (ellen muista ihan väärin ja se olikin joku muu) <:'D mut silti, nää on tosi makeita!

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita kuvia c:

  ps. sinut on haastettu! :3
  http://varjolintu.blogspot.fi/2012/10/liebster-blog.html

  VastaaPoista
 8. Kiitos kiitos kiitos!! *kumartelee*

  Heini, joo en mä niin välitä. xD Mut aina välillä tulee otettua jos on sen verran nättiä! Ja joo pitäis tulla Turkuun taas jossain vaiheessa. <3

  Varjolintu, voi sentään! XD Kiitos!! <3 Ensimmäinen haaste!

  VastaaPoista
 9. ihana lumi <3 kaunista kyllä on ulkona c: ja todella upeita kuvia! nwn

  VastaaPoista
 10. Meiän lumet suli pois ;( Mut kyl sitä vielä tulee <3 Ja siellä teillä päin näyttää olevan erittäin kaunista <3

  VastaaPoista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3