sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Pelitytöt pelaamassa

En oo enää oikein uskaltanu määritellä mun blogia valokuvablogiksi tai taideblogiksi näin suoraan, koska miksi en saman tien voi pitää tätä ihan mun normaalina blogina? :D Hyvä vaan, jos aina jostain saa lisää aihetta kirjoittaa! Enkä toki ikinä kirjoita mistään tylstästä- no okei, ette te välttämättä pidä kaikesta mistä minäkin. Mutta ei se haittaa, jokaiselle kuitenkin aina jotakin. >8)

Niille, jotka ei vielä tiedä mun muita harrastuksia kuin nukkeilu, valokuvaaminen ja piirtäminen... niin mä oon kova tyttö pelaamaan. :D Oon kyllä varsinaisen pelkuri, kaikki pelit tuppaa jännittämään mua ihan suunnattomasti (en tiedä, seurasko kukaan sillon mua kun livestreamasin mun Potter-peluuta... Hyi ne pelit on jänniä!!), niin sanon niille joiden kanssa tulee puhuttua asiasta, että pelaan niin sanottuja "tyttöjen pelejä". Näihin luen siis sellaiset pelit, mitä yleensä juuri suurin osa tytöistä pelaa (näin juuri yleistäen. xD). Ei siis mitään niin sanottuja räiskintäpelejä ja CS:ää tai jotain aivan kaameita kauhupelejä kuten Amnesia (tiedän, että moni on ainakin kokeillu sitä. Mä en tuu ikinä varmastikaan kokeilemaan @_@), tai jotain vähän ei-tunnetumpia pelejä, tai jotain pelejä, joissa pitäis olla jo jonkinmoista osaamista mukana (tai siis... tarkoitan semmoisia erilaisempia pelejä kuin mitä on tottunut pelaamaan. GTA? En nyt keksi muuta. KOSKA EN OLE PELANNUT NIITÄ. HAHAHA.). Mutta näitä oon huomannu, että useimmat tytöt pelaa, jos ne ylpeänä sanoo jotain pelaavansa (ja näitä mäki pelaan):

- Mass Effect -sarja
- Left 4 Dead -sarja
- Sims-sarja
- Portal-sarja
(- Ehkä Dragon Age -sarja)

Aika usein tytöt myös pelaa MMORPG:itä (ja jotkut ilman edes tietämättä tätä käsitettä xD), ja juuri aasialaisia ilmaisversioita (kuten Shaiya, Perfect World, yms...), joissa on todella nätit grafiikat. Pelissähän pitää olla nätit grafiikat!! Ei niitä muuten jaksa pelata! 333:<< (Näin siis me "wannabepelaajat".)

Ja tosiaankin yleistän, teidän sen. :D Mutta tää on mun käsitys perustytöistä, jotka pelaa. Aina saan samanmoisia vastauksia, kun löydän jonkun ja kysyn mitäs ne sitten pelaa. Toki joukosta löytyy niitä hieman syvempiäkin pelaajia.

Mä oon suhteellisen uus pelaaja. Mun ensimmäinen kunnon peli Simsien jälkeen ja muutamien satunnaisten ilmais-MMORPGeitten pelaamisen (ja Harry Potter -pelien) jälkeen oli World of Warcraft (täki usein mainittu tyttöjen pelaamisten joukossa. Ei silti niin yleinen, koska itsellekin jo itse WoW-käsitteen mainitsemisen antaa (ja antoi jo silloin) todella likaisen kuvan. Kuten moni muukin asiasta tietämättömät, mäkin luulin pelin olevan suuri nörttipeli, jossa oli jotain pelottavaa ja mystistä, koska niin moni ihminen oli antautunut tuolle pelille ja syrjäytynyt yhdyskunnasta ja asui kotona vanhempien helmonhameissa juoden läpysköitä ja syöden kokista ja energiajuomia. Ymmärsin kuitenkin vasta WoWia pelatessa, miksi niin moni joutui sitoutumaan peliin moneksi tunniksi (ja päiviksi) peräkkäin. Tietyissä tilanteissa WoWista ei vain voinut lähteä - ja tämä johtui vain muista ihmisistä. Ei itse pelistä. RAIDit olivat syypäitä ihmisten lukittautumiseen peliin. Minimiraidi-määrä on 10 ihmistä, toinen on 25. Ja koska 10 on jo tosi monta ihmistä ja oli onni, jotta saisi sellaisen määrän kokoon, joten ei mikään ihme että vihdoinkin kun on hyvä porukka kasassa (ajatellen millaisia erilaisia tilanteita ihmisillä elämässään oli), niin ei pelistä vain voi lähteä. Ja koska yksi raidi voi kestää ... no, ehkä jotain kolme tuntia????, + siihen lisäten vielä kuolemat ja uusintayritykset, niin pelikerta on pitkä. Varsinkin, jos sen haluaa yhdellä pelikerralla läpi. Ja jos joukko päättää, että jatketaan raidia myöhemmin (raidia voi jatkaa viikon sisällä, kunnes se nollaantuu), on kiire ja yritys saada kasaan porukka uudestaan jo suuri. Itse en ollut raideissa. En tykkää vihaisista nörteistä joille pienikin virhe on kuin maailma sortuisi. >8(   ).

Päädyin WoWin pariin lukiossa, kun tutustuin yhteen tämän hetken tärkeään ystävään silloin, ja tästä tuttavapiiristä, jossa eleilin silloin, yksi tarjosi minulle WoWin ekaa osaa + toisen osan. (Ja ostin sitten kolmannen ja neljännenkin osan, koska en halunnut jäädä leveleissä jälkeen xD) Tällöin aloitin varsinaisen pelaamisen ja uskaltauduin kokeilemaan muitakin pelejä (yllä olevan listan lisäksi vielä League of Legends -nimistä peliä, jota edelleen pelaan aian silloin tällöin). Tällä hetkellä pelaan eniten Teraa tuollaisen lukioystävän kanssa (jonka kanssa lähinnä pelaan jos jotain ikinä pelaankaan :'D). Mutta tästä seuraavassa postauksessa. 8T Tästäkään ei pitänyt tulla tällaista pitkää litanjaa, mun piti tehdä vain pieni silta Teraan kertoen peleistä, mitä olen pelannut, mutta  WoW sekoitti kaiken.

Ai niin, ja vaikka en pelaakaan hirveästi mitään erilaisia pelejä, niin katson mielelläni erilaisia Let's Play -videoita erityisesti niistä peleistä, joita en itse uskalla millään pelata. :D

Kirjoitan kohta Terasta postauksen. Malttia malttia...

No niin... murtakaa myytti. ;D
 
Millaisia pelejä itse pelaatte?
Vai pelaatteko ollenkaan?
Haluaisitteko kokeilla jotain peliä?

12 kommenttia:

 1. Itse pelaan PS3:lla Naruto Shippuuden Ultimate Ninja Strom-pelejä. Lasketaanko ne? ;) Pelaan myös muitakin pelejä PS3:lla ja Nintendolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En teidä, tossa lähinnä listasin PC-pelejä. :D Se on hassua miten just konsolipelaajat ja PC-pelaajat jakaantuu! Onhan toki näitä hybridipelaajia, mutta aika usein jompikump noista on se, millä ihmiset pelaa mielummin ja yleensä.

   Mutta jotenkin mä nostatan hattua konsolipelien pelaajille! *3* Se on jotenkin... "vaikeempi" maailma PC:llä pelaamiseen verrattuna!

   Poista
 2. Minä en pelaa yhtään mitään, en edes omista pleikkaria enkä ole edes perehtynyt tarkasti, mikä se edes on~ Ja olen ylpeä tästä ei-pelitietoisuudestani. >8D ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sä vielä kerkeät! Mäki aloitin vasta lukiossa, muhahaha! >:D

   Poista
 3. Mulle pelihimo iskee kerran pari vuodessa, Sims 3 on uusin rakkaus, iltahuvit-lisäosineen... Vampyyriklaanin kasvatus on jäänyt pahasti kesken ! Syksyn ja varsinkin talven pimeydessä saattaa pelaaminenkin taas houkuttaa.

  Pelit tuppaavat viemään vaan niin pirusti aikaa, jotta edes vähän etenisi (!!!) :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkos kuullut sitä uudesta lisäosasta, mikä ilmestyy syksyillä? 8D Supernatural - TSEKKAA SE! En oo pitkään aikaan taas pelannu simsiä, mutta aion ostaa tuon ja ainakin kokeilla >8)

   Poista
  2. OUJEE ! Empäs tiennytkään tuollaisesta (myönnän olevani huono seuraamaan uutuuksia) Pitääpä laittaa hankintalistalle ! ;) Kiitosta vinkistä =)

   Poista
 4. Itse en enää juurikaan pelaile mun sims 2 pelei (mul on 26 sims peliä kaapissa mwuHAHAH), kun meidän pöytäkone tekee kuolemaa (taitaa olla jo kuollut) ja en uskalla asentaa niitä läppärile 8) Koneelle muita on minecrafti ja Portal :P Oon enemmmän Play Station tyyppiä niin siihen mulla on Kingdom Hearts I & II, Final Fantasy XII ja FF X (on tulossa nimpparilahjana 8)), HP 1,2,4,5,6,7 mut taidan myydä ne simsien mukana joskus ku mä en uskalla pelata niitä (syystä Percy Persikka & Company) DDD:::
  Haluisin Birth by Sleep'in ja DDD'n mut taidan säästää rahani KH III (jos ikinä nyt tulee) ja sit konsoliin 8>

  Ja mul on viel muitakin pelejä, mutta osa niistä ei toimi. (Ja en taida uskaltaa tehdä tästä tekstistä pidempää mitä se varmaan jo on...)

  Ja mitä tarkoittaa MMORPG ? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Massively multiplayer online roleplaying game, eli siellä on muitakin ihmisiä, kaikki tekevät erilaisia tehtäviä pelin sisällä, usein tappaen monstereita. :D Siellä pystyy pelaamaan yksin tai yhdessä.

   Poista
 5. Mä oon ite ainakin enemmän konsolipelaaja. Kun mun läppäri on 7 vuotta vanha ja melkein rikki (osasyynä jatkuva ylikuumentuminen D:), en viitsi yrittää pelata tällä mitään edes simsin kaltaista, tää varmaan räjähtäis syliin. Muutenkin macille ei löydy niinkään laajaa pelivalikoimaa. Ja mun kone on jo käytännössä katsoen rikki.
  Mutta toinen kone odottaa vieressä, windowsin pöytäkone. Nyt kun jaksaisi raahautua sen ääreen, voisi siirtyä vähän PC pelejenkin puolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, tässä postauksessa onkin hyvä lista, mitä pelejä kannattaa kokeilla! :D

   Poista
  2. Portalia ja simsiä on tullut kokeiltua, Left 4 Dead -sarjaa kaveri yllyttää kokeileen joten siinä se mitä ehkä tulen viel pelaan noista :D

   Poista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3