lauantai 16. kesäkuuta 2012

Ode to a Doll -mainos

(Klikkaa kuvaa täyskokoiseen!)

Tein tän kuvan mainostamaan mun aikast uutta englanninkielistä MH- ja BJD-blogia, Ode to a Dollia. Tein blogin vähän kuin englanninkieliseksi vastikseenksi Havaintoharhalle, vaikka OtaD onki pelkästään lähinnä nukkeblogi. Havaintoharha on siis yleisesti mun valokuvablogi, vaikka täälläkin on aika paljon pelkästään nukkekuvia. xD Kuvassa on joo yks kirjotusvirhe, mutta se on niin pieni, että en jaksa muokata ja käydä vaihtamassa kuvaa joka paikassa. :'D Uskon että se häiritsee lähinnä vaan pilkunviilaajia.

Tykkään hirveesti tästä sävystä, ja vaikka otin kuvan tietokoneen edessä (kuten aika usein kun kuvana mun nukkeja :'D), jätin taustan sävyisäksi, koska musta teki liian... tylsän taustasta. Joten nyt siellä on jotain, eikä sitä nyt tiedä, että se on tietokonetta ja tietokonepöytää. xD

Tää kuva on yks, missä innostuin käyttämään yksiä photoshop-kikkoja, mitä en oo pitkään aikaan käyttäny: Shadows/Highlights ja Color Replacement. Kuvista saa ihanan claaria, kun nostaa varjoja esille + color replacementissa pystyy vääntämään yksittäisiä tiettyjä värejä johonkin muuhun suuntaan, helpommin kuin curvesilla tai color balancella. Esimerkiksi vihreästä saa enemmän keltaisempaa tai puhtaampaa vihreää, jos haluaa. :D Ja tämä koskee tosiaankin vain vihreän eri sävyjä.

Kaikki tommoset on niin periaatteessa pieniä juttuja, että jos mä nyt läväyttäisin "normaalilla" tavalla tehdyn kuvan ja tän vierekkäin, niin ei välttämättä kokemattomalle kuvankatsojalle näy mitään syytä, että miks ihmeessä täytyy käyttää vielä ylimääräisiä kun kuva näyttäis ihan ok:lta muutenkin. :D No, tärkeintä taiteilijalle on tyydyttää itsensä kuvallaan, sitten vasta toiset. Ja tosiaankin, toisen silmä voi nähdä kaikkea eri tavalla mitä toisen. Tästä syystä täytyy katsella ja katsella kuvia, jotta silmä harjaantuu.

Mut nii. o_o

10 kommenttia:

 1. Postaathan kaikki samat jutut tänne?
  Ettei tarvitse Englantia ruveta vääntää, vasta 3 vuotta opiskelu, nii ymmärrys kulkee siellä jossain XD.
  Haluun tietää kaiken sun nukke-jutuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis juu toi on tosiaankin vaan "englanninkielinen" blogi tästä, tuolla puolella lähinnä on vähemmän höpötystä kuvista kuin täälä. :D

   Poista
 2. Mua jäi häiritsemään toi kirjoitusvirhe XDD Mutta pikkuvikoja, kun katselee tuota kuvaa kokonaisuudessaan. Ihan mahtavaa kuvan muokkausta sulla! Rakastan etenkin, miten ton nuken (enoletietoinennimestäheh) hiusten pinkkiosa hohtaa, varsinkin tuolla taustalla. Kuin keijupölyä olis tarttunut kiinni. 8) Toivottavasti blogisi saa paljon lukijoita pitkin maailmaa!

  VastaaPoista
 3. Laitan kuvaseni muuten vasta huomenissa, koska menemmekin vasta huomenna isälle, jossa voin sitten laittaa kuvan. ;3
  Jos pidät sateenropinasta ja ukkosesta, kuuntele: http://www.rainymood.com/

  VastaaPoista
 4. Futuri-imperfekti, argh! Englanninkieliset koulut aiheuttavat joskus yleisistä virheistä häiriintymisiä, kuten imperfektit ja futurit. Ja ne samassa, voi sua .__. tai mua ku jaksaa häiritä.

  Tuo pinkki on saatu erottumaan mielenkiintoisesti. Esimerkiksi osassa otsatukkaa se näyttää enemmän päälle taitavasti muotoja mukaillen lisätyltä väriltä (nyt kun vähän tarkemmin katsoo), mutta ton pannan kiilto saa siihen jotenkin aitoutta, ettei kaikki pinkki ole fotoshopattua. Hiuspannassa häiritsee se sävyn selkeä ero T.T Se kenties vaaleanpunainen, kun muu on pinkkiä?
  Sitte noita muita hiuksia ku nutturalla olevia, ois saanu kyllä vähän asetella. Ne hukkuu sinne ja noi erottuvat pinkit tuolta näyttävät kampauksesta irronneilta ja mokalta melkein ärsyttävän paljon.
  Tausta jossa on jotain muutakin kuin mustaa oli kyllä fiksu idea! Ois paljon laimeempi kuva ilman sitä.

  Sä se sitten osaatkin kuvaamisen, vaikka mä jaksankin joskus tuommosia pikkuasioita löytää.
  Pitänee kurkata OwO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis voi herranjestas, kyseessä on KIRJOITUSVIRHE. Sormeni painoi kahden sijasta yhden kerran, enkä tarkoituksella oo tota kielioppivirhettä tuonne luohtinu. Mun Englanti ei ole täydellistä, mutta pyrin kirjoittamaan sanat sentään oikein, ja kyllä tiedän meet met metin. Jos en ole varma jostian niin tarkistan sen, tuo on TYPO. Enkä mäkään mee häiriintymään, jos ulkomaalainen tulee puhumaan mun luokse huonoa suomea tai että kirjoittaa huonoa suomea. Ihmisten pitäis vaan löysätä vähän päänsä vannetta ja opetella ajattelemaan, että ehkä alkuperäismaassa asuvat eivät välitä pätkääkään, miten ihmiset kirjoittavat omaa natiivia kieltään, se on vaan lähinnä ne muunmaalaiset, jotka ovat niin hemmetin pilkuntarkkoja kaikessa. Arh.

   Pinkkiä en ole photoshopannut kuvaan, lisäsin sinisyyttä varjoihin.

   Ja nutturalla olevat hiukset ovat siististi, varjo vaan laskeutuu pinkkien päälle. Ehkä ajattelet nyt vähän liikaa sitä, miten mä olen mukamas muokannu kuvaa? En mä nyt sentään niin paljon ole. :'D Pinkit kuuluu tohon kuvaan, ja hehkulamppu yhtenä valonlähteenä osuu vaan tiettyihin osiin, en mä viittii turhaan rupeen piirtelemään pinkkejä raitoja hiuksiin kun ne ei tarvii tossa valaistuksessa olla. Ja se, miks pinkki oikealta puolelta näkyy hyvin, vaikka onkin varjossa on sen takia, että valkoinen paperi on heijastamassa valoa takas, mutta valkoista paperia ei ole päällä, joka olis mahdollistanu sen, että pinkit nutturan päälläkin olis näkyny. Itse en näe mitään vikaa tossa nurrutassa, ehkä koska teidän ja näen, että kuvassa on pinkkiä raitaa "olemattomassakin" kohtaa. :'D Mä oon vielä ollut onnellinen, että oon saanu Draculauran, jonka nuttura on siisti. Ehkä sä satut vaan vähän liikaa analysoimaan mun kuvaa? xD Älä ajattele, kuinka paljon mä olisin muokannu kuvaa, koska sitten yleensä... noh, ajattelee liikaa ja kuvittelee photoshoppauksia minne tahansa.

   Poista
  2. Futuri oikein... Tota, ehkä sun kannattaisi opetella se suomen kieli ennen kuin alat mesota toisille englannista. ;o Suomenkieliset koulut kun aiheuttavat yleisistä virheistä häiriintymistä. Aijai, mitä pilkkuvirheitä...

   Poista
 5. Miksi valitatte pikku virheistä? Katsokaa kokonaisuutta. Hieno kuva, upea nukke. En usko että kenenkään englanti on täydellistä ....

  ^~^


  VastaaPoista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3