lauantai 9. kesäkuuta 2012

Monster High -nuken repainttaus

Hellou, lukijat rakkaat!

Tällä kertaa vähän erilaisempaa materiaalia tänne blogiin. :D Oon halunnu kokeilla jo kauan vinyylinukkejen repainttausta (Barbieiden ihan ensin, mutta kun monsterit tuli, olin ihan että NÄÄÄÄÄ xD), ja oon sitä jo kerran kokeillu, mutta koska kyseessä ei ole "inhimillinen" meikki, en laske sitä tähän mukaan ollenkaan.

Koska Monsterit ovat aivan ihania ja aivan erilaisia, näen näissä aivan mahtavan potentiaalin repainttaukseen. Olen myös katsellut aivan todella taitavia Monster High -repainttauksia. Tässä on muutama teillekin näytettäväksi deviantArtista:


Joten päätin vihdoinkin yrittää. Ja koska Ghouliaa tuntuu jäävän kaupan hyllyille ylimääräiseksi aina, päätin ostaa tämän (koska Dead Tired -Ghoulia oli kymmenen euron alennuksessa) ja kokeilla. Rakastan DT Ghoulian hiuksia, ihanan laineikkaat. <3

Tässä vaiheessa olen:


Eli olen vasta maalannut silmäpohjan valkoiseksi. :D Miksi en tämän pidemmälle ole vielä päässyt on syy säässä. Siellä on ilmeisesti satanut, joka tarkoittaa sitä, että päällyste ei  tule kuivumaan koska on kostea ilma. Mutta akryylit pystyn heittämään ilman päällystettäkin (lähtee irti ASETOONITTOMALLA kynsilakanpoistoaineella ilman päällystettäkin).

Eli olen heittänyt valkoisella akryylimaalilla silmät valkoisiksi. Ohensin hieman vedellä, jotta saisin tasaisempaa jälkeä. En teidä vielä, miten pystyy maalaamaan ilman, että tulee noita siveltimien vetoja. Haluaisin kokeilla, toimiiko ohennin, mutta vielä en ole löytänyt akryylimaalien ohentajaa täältä Salon kaupoista.

Pää on pölyinen, mutta sitä on turha putsata vielä kun en tule hetkeen sitä päälystämään. Kerää turhaan pölyä muutenkin.

Varmaan jotkut ihmettelevät, että miten nuken naaman saa puhtaaksi? Seuraavassa selitän, mitä välineitä olen käyttänyt tähän mennessä, ja mitä tulen käyttämään tulevaisuudessa. Ja mitkä tulevat mahdollisesti olemaan vaiheet:

~*~*~

Välineet
1. Asetooniton kynsilakanpoistoaine
2. Tiskinperuainetta
3. Vessapaperia
4. Pumpulipuikkoja/hammastikkuja
5. Paperia
6. Akryylimaalit
7. Pensseleitä
8. Tavalliset värikynät
9. Päällyste 
10. Glossi
(10. Pastelliliidut)
(11. Veitsi)
(12. Hanskat)


1. Tällä poistan nuken tehdasmeikin, sekä kaikki muutkin meikin, jos haluan pään blankoksi. Ja asetooniton siksi, koska asetooni sulattaa muovia. Siksi siis periaatteessa uskaltaisin sanoa, että tekokynsille tarkoitettu kynsilakanhoitoaine toimisi (koska nämä ovat asetoonittoimia). Hartsi-piirissä ihmiset käyttävät myös 100% etanolia putsaamaan naamat, koska tämä ei syövytä muovia. Se on kuitenkin paljon hitaampi tapa, ja koska asetooniton kynsilakanhoitoainekaan ei tule syövyttämään sen enempää muovia, jos sitä ei jätä liian kauaksi naamalle. Eli heti kun naama on puhdistettu, niin senkus pesemään vain.

2. Ja jotta naaman saa puhtaaksi kynsilakanpoistoaineesta, pestään naama vaikka Fairyllä. Tavallinen tiskienpesuaine käy. :D

3/4. Vessapaperia ja pumpulipuikkoja käytän putsaamiseen. Ensin hinkkaan suurimman osan naamasta puhtaaksi vessapaperilla ("kaadan" kynsilakanpoistoainetta paperinpalaan ja hinkkaan. Muista pistää korkki kiinni/pullon päälle, jotta estät kynsilakanpoistoaineen haihtumisen!), käytän pienemmissä kohdissa pumpulipuikkoja (kostutettuna kynsilakanpoistoaineeseen), ja jos on vielä pienempiä rakoja, jonne en saa puikkoja, kastan hammastikun aineeseen ja hinkkaan. Tai sitten kaadan rakoseen ainetta ja hinkkaan näin hammatsikulla. Mutta varo, ettet vahingoita pintaa! :D

5. Tavallinen kopiopaperi toimii alustana pastellipölylle ja akryylimaaleille, myös värien testaamista varten.

6. Akryylimaaleja käytän tosiaankin maalaamiseen. BJD-harrastuksessa en käytä niitä, mutta koska Monster High -nukkejen pupiilit pitää saada valkoiseksi, niin tähän käytän. Muuten käyttäisin varmasti enemmänkin, mutta käteni tärisee, enkä kestä sitä, että joudun yhden pienen kädentärinän takia aloittamaan täysin aluista. >8( Joten jos sinulla on itselläsi vakaa käsi, suosittelen nuken naaman maalaamista suurimmalta osin näillä! :D Ja mitkä tahansa akryylimaalit käyvät. Ohentamalla saa paakkuuntumisen estettyä (ohentamiseen käy vesi tai akryylien ohennusmönjä).

7. Erikokoisia pensseleitä. Jos haluaa yksityiskohtia, suosittelen ostamaan kaikkein pienimmän pensselin, joka kaupoista vain löytyy. Meikkaaminen tapahtuu pienissä nukeissa, tästä syystä pitää myös siveltimen koko olla pieni. Ja pientä on vaikea löytää. 8T Mutta myös isompaa tarvitsee, jos haluaa isommin levitettyä väriä. Pensselit sopiat niin maaleihin kuin pastelliliituihin. Ovat oikeastaan pakolliset. xD

8. Käytän tavallisia värikyniä, kun meikkaan. Jotkut käyttävät vesivärikyniä, mutta itse en ole edes kokeillut niitä. :D En näe tarvetta. Muistakaa teroittaa kynät todella teräviksi! Ihan kuten värittäessä, kynän pitää olla TERÄVÄ. Ja värikyniä käytän yksityiskohtien tekoon (huulet, ripset, kulmakarvat). Jotkut käyttävät aivan pientä pensseliä ja maalaavat tarkasti yksityiskohdat, mutta HYI. Itse en pysty siihen.

9. Päällyste on ehdoton nuken meikkaamisessa. Se tekee mattapinnan, johon tarttuu värikynät, se suojaa meikkiä ja toimii "tallennuspisteenä" tekovaiheitten välissä. Päällystettä pitää olla tarpeeksi, jotta esim. värikynän jälki tarttuisi siihen, mutta ei liikaa, jotta se ei tee... näkyvää kerrosta. Itselle ei ole ikinä noin käynyt, joten en osaa edes pelätä sitä. xD On olemassa Testors Dullcote -nimistä lakkaa, jota itse käytin ennen. Enää en käytä sitä, on niin pieni purkki ja maksaa muistaakseni 10 euroa - + sitä ei aina saanut. Nykyään käytän Army Painterin Anti Shine Matt Varnish Spray -mattalakkaa. Todella iso ja riittoisa purkki, todellakin hintanssa väärti. Ja on hyvä lakka, en keksi mitään miinusta tästä lakasta. :D Ja mattalakka siksi, jotta päällyste ei kiiltäisi. Kiiltävä nukke ei ole kovinkaan edustava. xD  Army Painterin lakka ilmeisesti ei toimi vinyyliin, koska muuttuu liimaiseksi eikä kuivu. :s Moni kuulemma käyttää MR. Super Clearia, mutta koska sitä saa vain aasiasta, sen hankinta on vaikeaa...


Se, miten päällystettä laitetaan, toimii näin:
1. Ensin ravistetaan KUNNOLLA.
Parhain olisi, jos pulloa jaksaisi ensimmäistä päällystettä vasten ravistaa puoli tuntia. Tämä kaasuttaa nesteen, ja jos ravistus ei ole kunnollista, pullo sylkee ja jäljestä ei välttämättä tule tasaista (olen saanut muutamat pisarat välillä aikaiseksi -> puhdistamaan taas.)
Joissain päälysteissä pinta jää kiiltäväksi, jos ei kuluta vähintään puoli tuntia ja ravista kunnolla.

2. Älä aloita suoraan nukesta.
Aloita nuken pään vierestä, ja tee sitten heiluvaa liikettä (jotkut käyttävät suoria liikkeitä, mutta tällä tavalla saan tise päälystettä paremmin joka puolelle) nuken pään editse. Tämä siksi, koska aina kun painat suutinta, se sylkee pisaroita. Annetaan siis pisaroiden mennä nuken ohitse. xD

3. Suihkauta useampi kerta.
Itse teen kohdan 2. neljä nertaa joka suihkauskerralla. Eri puolelta aina, jotta päällystettä on joka kolossa. :D

4. Aina kun olet suihkauttanut kerran nuken pään yltä, ANNA SEN KUIVUA!
Jos et anna päällystekerroksen kuivua suihkauksien välissä, PÄÄLLYSTE EI KUIVU. Kuivumiseen voi mennä vain muutama sekunti. Kokeile varovasti kohdasta, johon et pistä meikkiä, että onko pinta kuiva. Ja jos pinta ei kiillä ja on kuiva, voit jatkaa.

5. Ennen kuin suihkutat, katso että nuken pinta on puhdas!
Jotta päällysteen alle ei jää pölyä. sitä ei saa enää pois. :'D; Pölyn voi kyllä sipaista nopeasti pois silloin, kun pinta on vielä märkää. Tämä saattaa tehdä sen, että pinnan kohta ei ole tasainen enää tai että siinä kohdassa ei ole päällystettä. Kannattaa pyyhkäistä päällysteen suutin ennen suihkuttamista, monet pölynpalaset lähtevät liikkeelle sieltä!

6. ÄLÄ SUIHKUTA KOSTEALLA ILMALLA!
Eli kun sataa ja kun ilma on kostea, päällyste ei välttämättä kuivu. Niinku IKINÄ. Joten et saisi suihkuttaa myöskään vessassa/suihkussa/kylpyhuoneessa/kunoletuimassa.

7. Noin. Olet valmis.
Kannattaa loppuvaiheessa heittää vielä kunnolla päällystettä, jotta "suljet" meikin. :D

8. Muista suihkuttaa paikassa, jossa ilma vaihtuu!
Koska mikään lakka ei ole terveellistä hengittää.

10. Glossin laitan viimeiseksi. Käytän tätä silmiin ja huuliin antamaan realistista kiiltoa. Taidekaupoista kannattaa kysyä. Tämä on siis pensselillä levitettävää. :D

11., 12. Pastelliliituja käytän lähinnä BJD:issä. Kokeilin tehdä niillä Monster High -meikkiä, mutta siinä vaiheessa kun en edes kumittaen en saanut sitä pois kohdista, joista halusin sen pois, päätin hylätä tämän näissä meikeissä. Olen liian sottainen kun käytän pastelliliituja, joten ehei. xD Jos en saa puhdistettua meikkiä kohdista, joista haluan jälkeä pois, on liian raskasta yrittää tehdä kaikki oikein yhdellä kertaa. Mutta pastelliliidut ovat ihania siitä, että niillä saa hellää ja hentoa jälkeä, huulista saa realistiset ja punaa saa lisättyä poskiin kuin poskipunaa. + puhumattakaan silmämeikistä. :D Ja veistä tarvitsen siihen, että saan raaputettua pastelliliidusta jauhoa. Tässä kannattaa olla terävä veitsi, jossa jauhosta tulee hienoa.

13. Nykyään käytän meikatessa kertakäyttöhanskoja, koska ihmisten käsissä on - vaikka kuinka pesee - rasvaa, joka voi pilata meikkiä tai tehdä muoville jotain. + värit tarttuvat helposti ja voivat sotkea meikkiä. Ja muutenkin kannattaa pitää erilaisia suojaimia päällä. :D Joten suosittelen käsineitä! Etenkin päällystäessä, koska iho kuivuu ja ärsyyntyy, jos päällystettä joutuu siihen.

Kannattaa välttää kynsilakanpoistoaineen käyttöä kesken meikkausta. Päällyste ei tartu ja kynsilakanpoistoaine pitää muutenkin pistää pois muovilla käytettynä, joten sillä pikkuvikojen "pyyhkiminen" ei vain toimi. :\

No, onko kysymyksiä meikkaukseen liittyen? :D
Yritän vastata, jos sellaisia mieleen nousee!

15 kommenttia:

 1. Saako MH:ltakin pään irti? Ite omistan 7MH en oo kinä ottanu päätä. vai ookko vaan taittanu sen sille tyhmästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa sen. :D Vedät vaan SUORAAN kropasta pois. Ei saa vetää vinoon, tai voi tapahtua hirveitä. :E Toinen asia on, että päätä voi vielä pehmentää kuumassa vedessä, jolloin sen poisvetäminen on helpompaa. :D

   Poista
 2. Tota oli varmaa kivaa tehä ja vetää nuken pää suoraa kropasta irti:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman jännää ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla uskals jo vetästäkin. xD

   Poista
 3. Kattelin noit deviantarteja ja ne on kyllä mahtavia!

  VastaaPoista
 4. Hei, ajattelin kysyä ettäku mie yritän maalata koko nuken uusiksi, ihon väriä myöten, minun nukelta "kuoriutuu" se akryylimaali pois, onko sulla mitään vinkkejä sen ihon värin vaihtamiseen, tahtoisin saaha Fleshin väriseksi Draculauran ja Ghoulian ihonvärit, mutta en oo onnistunu.

  www.choukoo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öääm.Luultavasti kuoriutumiseen auttais just päällystys, tai siis tässä tapauksessa "pohjustus", mutta koska en osaa nyt Suomesta sanoa, että mitä tavaraa kannattaa käyttää pohjana, niin en uskalla luvata mitään. Enkä valitettavasti osaa mitään muuta tapaa ajatella, että millä ihonvärin sais korvattua, jos ei sitten akryylimaaleilla. Voit toki kokeilla jotain muuta merkkiä (en tiedä yhtään, minkä merkkiset tai kuinka artistin maalit sulla on), jos sen akryyli kuivuis paremmalla tapaa ja ottaa kiinni itse muoviin. Mutta voi olla, että kuoriutuminen johtuu just siitä, että se maali ei vaan tartu muovipintaan (ja johon auttaa suihkutettavan lakan pistäminen xD; Noidankehä.).

   Yksi vaihtoehto kanssa olis toi, että hankit jotain sellaista värillistä suihkutettavaa lakkaa, mutta itse en oo tätä tapaa kokeillu. :x Sekin voi halkeilla.

   Voi harmi, etten osaa sen paremmin auttaa. :(

   Poista
 5. Kokeilin tehdä ja siitä tuli aika hieno.

  VastaaPoista
 6. Miten bratzilta saa canhat hiukset pois ja miten ne uudet laitetaan ??

  VastaaPoista
 7. Hei! Sellaista haluaisin kysyä tuosta päällyste osasta, että käykö tuo Anti Shine Matt Varnish Spray siis Monster High nukkejen kanssa? Vai onko Monster High nukeissa sitä vinyyliä minkä kanssa se lakka ei sitten toimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei! :D

   Juuri tuo sama Army Painter -päällyste on sitä, mikä ainakin mulla ei sopinu yhtään sen vinyylin kanssa (eli ne pehmeät kohdat. Kovaan muoviin se ei reagoinut niin, mutta pehmeisiin kohtiin eli käsiin ja päähän, se reagoi negatiivisesti). :( En ole kyllä testanut toistamiseen, mutta suosittelen että testaa ihmeessä. Kyllä sen saa kynsilakanpoistoaineella kuitenkin pois, mutta älä tee faceuppia, ettet sitten pety jos se muuttuukin sellaiseksi tahmaiseksi. Ja jos testaat, niin informoi ihmeessä mua! Se oli ihan jees päivän, jos muistan, mutta mitä pidemmälle viikko meni, sitä tahmaisemmaksi se muuttui. Ja katso vielä, että on kuiva ilma minimoidakses vahingot ja mahdollinen reaktio. :D

   Poista
  2. Itse asiassa tää postaus on niin vanha, että pitäis tehdä uus, kun oon vähän paremmin perilläkin asioissa. :D

   Poista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3