tiistai 29. toukokuuta 2012

Kysymyksiä ja Vastauksia nro 2/3, Muut nuket

Taas pyytelen anteeksi aivan liian huonolaatuisia kuvia. xD; Itkettää oikein tuo BJD:istä otettu "ryhmäkuva". Yhy. Mutta jatketaan!

Tässä postauksessa vastaan seuraaviin muihin nukkeihin liittyviin kysymyksiin:
Aiotko koskaan hankkia pullipia tai pullip-perheen nukkea?
Jos aiot/et, niin miksi?
Millon aloitit nukkeharrastuksen?
Miksi, mikä siihen innosti?
Montako BJD-nukkea sinulla on?
Saisinko kuvan näistä kaikista?
Miksi lopetit (BJD-)harrastuksen? Oliko niissä jotain, mikä ei enää kiinnostanut? 
Montako barbieta sulla on?
Saisinko kuvat näistä kaikista?


---
 
Aiotko koskaan hankkia pullipia tai pullip-perheen nukkea?
Jos aiot/et niin miksi?

No ainakin näillä näkymin en aio, koska ne eivät oikein oo mun makuun. :D Se suuren suuri pää on yksi syy, se on ehkä liian suuri, enkä en oikein tyykkää suurimman osan näiden nukkejen  silmistä, ne ovat liian... mollottavat? Mutta saa nähdä, kämppikseni on hankkinut Pullipin, ehkä mielipiteeni muuttuu. :D (Älkääkä siis te Pullip-ihmiset masentuko, en sano että nuket olisivat huonoja tai rumia, en ollenkaan! Minun mieleeni ne eivät vain ole. Asia voi olla todella kaunis, enkä silti tykkäisi siitä. :)

---

Millon aloitit nukkeharrastuksen?
Miksi, mikä siihen innosti?
Montako BJD-nukkea sinulla on?
Saisinko kuvan näistä kaikista?


Nukkeharrastukseni lähti liikkeelle ABJ-nukeista (ABJD = Asian Ball Joint(ed) Doll = Aasialainen pallonivel-nukke), ennen noita nukkeja en ollut oikeastaan edes ajatellut minkäänlaisia nukkeja sen enempää.

Se tarina, miten näihin "eksoottisiin" nukkeihin törmäsin juontaa vuodelta 2005, kesään. Satuin lukemaan pienen tekstin Anime-lehdestä, joka kertoi näistä nukeista, ja ei kiinnostukseni silloin vielä ihan noussut, mutta SAMAN PÄIVÄN ILTANA törmäsin yhteen nukketarinaan netissä (Noretus <3), ja kiinnostuin oitis siinä seikkailevista nukeista. Tutkittuani asiaa pidempään, onnistuin yhdistämään nuket ja tekstit, ja googlasin itselleni lisää tietoa - löytäen näin Hartsilapset-foorumille. Ja ylpeänä voin kertoa, että olen yksi ensimmäisistä Suomen ABJD-harrastajista, olen 22. Hartsilapset-foorumille kirjautunut käyttäjä. Whohoo! (Taiyou siis niille, jotka tuolla foorumilla ovat :D) (Ja voi itku, luin 15-vuotiaana tehdyn esittelyviestini. Itken verisiä kyyneleitä.)

Ja mikä BJD:ihin sitten oikein innosti? Innostuin ideasta, että voit rakentaa nuken tyhjästä ihan millaiseksi periaatteessa haluat. Et tarvitse kuin perusnuken ilman meikkiä, niin siinä kun valitset monesta tuhannesta silmästä, hiuksista, vaatteista ja tällaisista nukelle ulkonäköä, voit myös meikata nukkes millaiseks ikinä haluat! Valentine-nukke on tästä mun suurin esimerkki muodonmuutostensa takia. xD Tällä hetkellä Valentinea ei vain ole, koska odotan, että saan ostettua uuden pään, joka sopii hahmoon. ;_; On ikävä sitä nukkea, rakastan sitä nukkea persoonallisuudesta saakka!


Vanhat kuvat ylhäällä, alhaalla uusin. Tällä hetkellä Valentine-nukkea ei ole. :(

Ensimmäinen nukkeni on Esaias, josta on nyt kaksi versiota. MSD (mini super dollfie, noin 45 cm) ja SD (super dollfie, noin 60 cm). Lähdetäänpäs siis Esaiaksesta lähtien kuvat kaikista BJD-nukeista. Jotkut ovat pelkkiä päitä lainaten paria kroppaa. Pitäisi kroppia hankkia lisää. :'D Kuvat ovat vanhoja.

ESAIAS (Dollmore U-Jee)

ESAIAS (SOOM Namu)

 ... Rakastan Esaiaksien  moldien nimiä. U-Jee ja Namu. HÄHÄHÄ ::D::D


VALENTINE
(Ei kyllä ole nukkena enää :( mutta jostian syystä halusin näyttää kuitenkin)
Tässä kuvassa on pää, joka on MSdoll drayton 2nd )

SALMIAK (Notdoll Ligaya)

JANUARY (Cerberus Project Chiwoo)

SYNESTESIA (DollZone Chen)
(En tiedä myynkö vai enkö myy tätä herraa. :s)

LAULULINTU (Migidoll Jina)

NEITI MARIPOSA (Dream of Doll Tender Lahoo)
(Vähän outo nukke. xD En tiedä, mikä tämän virka on. Ehkä vain, jotta voin pitää tuota SOOMin Super Gem -naiskroppaa :'D)

SINFONIA (Fairyland Ryeon)

KATA (Migidoll Owen)
Cathal silloin, kun oli vielä ihminen.

CATHAL (SOOM Onyx)
Cathal on demoni, ja siksi haluaisin tälle valkoisen Onyxin pään, mutta harmi kun malli on limited, tuskin oikeastaan tulen koskaan tätä saamaan. :x Paitsi jos maksan maltaita päästä tai jos joku mun onnekseni suostuu vaihtamaan valkoisen normaaliin.

Siinä tuo BJD-konkkaronkka. Pistetään vielä tosi TOSItosi laadukas "ryhmäkuva" kropallisista nukeistani. xD Yksi kroppa vaihtelee päätä, tällä hetkellä siinä istuu ison Esaiaksen pää. Myös Salmiakin kroppa on käytössä, jotta Cathalilla olisi muu kroppa kuin missä on tissit. Ja tuo nais-kroppa, joka Neiti Mariposalla on, kuuluu tälle niin hmm. Mutta juu. Tässä siis tosi edustava ryhmäkuva. xD :

Whoo, mulla on silmää valokuvaukselle, EIKÖ?! XD Naurattaa. Mutta siis, omistan 10 päätä ja seitsemän kroppaa. Synestesia on laatikossa, koska tällä hetkellä hän on vähiten käyttämäni nukke.

---

Ja miksi lopetit (BJD-)harrastuksen? Oliko niissä jotain, mikä ei enää kiinnostanut?

Lopetin harrastuksen (tosin, se on alkanut nostaa taas päätään :D) oman laiskuuteni vuoksi, ja koska koin että en osannut meikata tarpeeksi hyvin ja että en saanut tarpeeksi kommentteja (yhy, itsekäs olin) siihen nähden, minkälaista näiden kanssa työskentely on. Mutta itsekään en ollut kovin aktiivinen kommentoija, joten myönnän syyni olevan osaksi mun itseni, ja aika paljon kylläkin. Jotenkin Hartsilapset-foorumi ei vain tuntunut samalta kuin miltä se oli foorumin alkuaikoina, koska ihmisiä on siellä jo yli tonni kymmenien sijaan. Se sama kiintynyt tunne ei ollut enää myöhemmässä vaiheessa, joka etäännytti minut ja muutamat muutkin vanhat harrastajat foorumilta pois. Ja periaatteessa oli vain hyvä, että pidin hieman luovaa taukoa, jotta sain hieman pohdittua ajatusta. Ja kun palauduin takaisin foorumille (jonkun lähes vuoden absoluuttisen hiljaiselon jälkeen), asiat eivät olleet niin huonosti kuin muistin. Foorumilla on vähemmän sellaisia ihmisiä, jotka eivät malttaneet ottaa asioista itse selvää, ja jotenkin foorumi on asettunut paremmin taas aloilleen - varmaan suurin syy se, että BJD:t eivät ole enää niin sanotusti muodissa, jolloin foorumille rekisteröityminen on rauhoittunut, ja tällä hetkellä ne, jotka sinne päätyvät rekisteröitymään ja asettumaan, ovat näitä "astetta vakavampia" harrastajia. Enkä leimaa nyt ketään "wannabeharrastajaksi", en, koska en usko tuon käsitteen olemassaoloon. Miten kukaan voi fanittaa jotain, jos siitä ei oikeasti tykkää? Miten sitä muka jaksaa? Joten ei, "wannabeista" en puhu enkä edes ajattele kenenkään olevan sellainen. Mutta puhun nyt näistä, jotka kasvavat harrastuksensa parissa ja alkavat ajatella vakavasti tämän harrastuksen tuomia puolia, ja jaksavat innostua ja paneutua tähän kunnolla, jolloin sisältö ja into on aivan eriä, kuin niillä, jotka ovat ns. "kokeilumatkalla". Ja kaikkeahan saa kokeilla, ja pitääkin. ;) Näin ihminen oppii.

---

Montako barbieta sulla on?
Saisinko kuvat näistä kaikista?

Yhdeksän + kolme päätä. :D
 

8 kommenttia:

 1. Voisitko muuten näyttää kuvia kämppiksesi Pullipista (kämppiksesi luvalla tietysti)? <:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän jossain vaiheessa kuvaa sitäkin. :D Se on vasta uusi, joten tuskin ihan pian ehkä hmm.

   Poista
 2. Minäkin haluaisin kämppiksesi Pullipista kuvia ~ Mikäs neitosen malli on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, katsotaan. xD Ja en tiedä! Sabrina on ainakin "moldin" nimi!

   Poista
 3. Mä en tiennytkään, että sulla on noin paljon loppujen lopuksi BJD-nukkeja. Tai kun kaikki sun nukeista ei ole ollut kauheasti esillä, enkä itse ole sen enempää mitään tietoa lähtenyt kaivamaan. Mä jotenkin toivoisin sun kuitenkin taas innostuvan oikein kunnolla BJD-harrastuksesta. Kyllä sun meikkaustaidotkin kehittyy jne. Mulla oli itsellä yhdessä vaiheessa kamala nukkemorkkis sen takia, kun omalla nukella oli rumat, itse tehnyt meikit ja huonot vaatteet. Harjoittelemalla oppii. Emikonkaan meikkejä ei voi oikein verratta pojan ensimmäiseen. (Ja nukke on matkan varrella muuttunut muutenkin jonkin verran) Hiljalleen ne nukkehahmot sitten vain kehittyy sellaisiksi kuin haluaa. 8D *ei tajua mitä alkoi yllättäen selittää*

  Mutta Esaias, Soomin Namu on kyllä tosi naminami. *Q* ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. xD Joo, onhan niitä, keskeneräisiä ja näin, mutta jooh, hehe. Aloitin bloggaamisen tosiaankin vasta kun aloitin Monster High -nukkeilun. :'D Tämä lienee syynä BJD-kuvien vähyyteen. Joskus yritin pitää BJD-blogia, mutta en jaksanut. En oikeastaan enää tiedä miks. o_O Kun niitä kuvia ja tarinoita tuli kuitenkin aika lailla tehtyä.

   Ja juu, onhan ne kehittynyt, huomasin sen tossa kun meikkasin Sinfoniaa uudestaan, että kunhan vaan jaksaa keskittyä siihen mitä tekee, niin hyvä tulee! xD Syytän tästä kehityksesä goSupermodelia, siellä kun oon piirtäny muiden tekemiä malleja, niin oon pitäny mun piirrustelua yllä & värittänyt koneella, joka taas opettaa varjostamaan ja keskittymään paremmin siihen mitä tekee. Se on hauskaa, miten eri harrastukset tukee toisiaan! :D

   Haha, en ikinä olis uskonu, että Namu saapuis tähän talouteen, koska en ikinä oikein tykännyt sen naamasta - mutta aikuiseks Esaiakseks se omaks järkytyksekseni sopi oikeastaan täydellisesti. o_o Olisin halunnut kyllä normaali-ihoisen, mutta shh, helmpompi sitä sinistä väriä on pistää valkoiselle, ja dollmoren entinen normaali ihonväri on itsessäänkin jo todella vaalea, että sen melkein katsoo olevan valkoinen. xD

   Poista
 4. Niin, kyllä sen sitten ymmärtää, vaikka voihan niitä kuvia muuallekkin toki aina laitella. Tai sitten olen vain huono katsomaan muistakin paikoista. :'--DDD

  Se on hyvä, että itsekkin huomaat. Tuosta kun meikaat vielä muutaman pääkkyä, otat vaikka mallia jostain meikistä, niin pian olet mestari. owo Ja piirtäminenkin auttaa, juuri sen keskittymisen takia ja käsikin vakaantuu enemmän. uwu *leikkii viisasta*

  Mun mielestä näyttää nyt ainakin ihan hyvältä, todella hyvältä. Haluan joskus hänestä kuvia. >8D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis tehdä uus meikki, jotta kestäisin taas. xD Tuo meikki on muuten hyvä, paitsi huulten viivat ja ripset. Ensi kerralla siis!

   Poista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3