perjantai 25. toukokuuta 2012

Hei hei, BR-Lelut!

Harjoittelu-aikani Salon BR-Leluissa alkaa olla ohitse, oon siellä kyllä viikon vielä (ens viikon torstaiseen saakka), mutta koska myymäläpäällikkö lähti tänään kahdeksi viikoksi lomille, niin todellisuus iski vähän aikaisemmin. Tiedostin kyllä, että kohta sitä pitää lähteä ja keksiä/löytää jotain muuta, mutta en ollut vielä ajatellut sitä sen enempää. :( Harmittaa suunnattomasti, koska rakastaisin tehdä tuota työtä, mutta heillä ei vain ole varaa palkata yhtään enempää, eikä oikein koskaan niin, että työ yksissään elättäisi. Puoli vuotta on mennyt aivan liian nopeasti, ja seuraava viikko tulee olemaan varmasti vain kidutusta (jos nyt vähän liioitellaan :D). Toivon vain, että pääsisin toteuttamaan myynnin ammattitutkinnon, jolloin voisin palata BR-Leluihin kokopäiväiseksi (harjoittelija)työntekijäksi ja opiskella ammattinimikkeen siellä oleillen.

Myymäläpäällikön yllätys ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, kun pöllähdin takahuoneeseen selittämään jotain poleteista. Huomasin pinkin Toys'R'Usin Monster High -teemaisen kassin ja inahdin että AIVAN IHANA VOI EI TOSI IHANA, sitten huomasin että kassakaappi oli auki, joten kiirehdin sulkemaan oven - jolloin myymäläpäällikkö kääntyi järkyttyneenä katsomaan minua ja sujauttamaan jotain nopeasti kassiin. Olin "O_O ... 8D", koska olin niin järkyttynyt enkä tajunnut olla hienovaraisempi (= lähteä itse pois), niin myymäläpäällikkö tuli tönimään minut ulkopuolelle sulkien oven perässään. Kiltisti kiirehdin laittamaan Legoja hyllyyn (uusien Legojen myyntipäivän tullessa koko päiväni meni Legojen järjestelemiseen), kunnes myymäläpäällikkö tuli ja totesi, että nyt saan tulla.

Menin siis takahuoneeseen naamalla hölmö hymy ja myymäläpäällikkö (sekä toinen sen hetkinen työntekijä) ojensi mulle tuon Monster High -kassin. Katsoin sen sisällön, nämä sieltä löytyivät:


Kuvassa olevien tuotteiden lisäksi kassissa oli vielä kissanhiekkaa. :D Ja saanen selittää hieman taustoja näistä tavaroista:

Kuten kaikki blogini lukijoista jo varmasti tietävät, olen aivan suunnattoman suuri Monster High -fani. Joten kuulemma kassin (joka on ihanan iso ja KAUNIS, ja tulee varmasti jatkuvaan käyttöön kun on tuon kokoiselle kassille tarvetta!) nähdessään Toys'R'Usissa myymäläpäällikkömme oli vain pakko ostaa se minulle, koska siitä tuli mä mieleen niin vahvasti. Olin tässä vaiheessa jo ihan ";_;". Sitten kassista löytyi Monster High -pussilakanasetti, jota oon kuolannut joulun jälkeen (kun en saanut sitä lahjaksi) ja vannonut aina vähän väliä että ostan sen kyllä jossain vaiheessa!!1, joten nyt se on sitten mulla (;_;), sitten siellä oli minulle vielä kortti (;;;;;_;;;;) ja Panda-suklaarasia - ja sitten tuleekin Thalin herkut ja sillee. :D Koska olivat kuunnelleet mun juttuja kissan ruoista ja hiekoista (ja ehkä pientä kiemurtelua kun yhyy ja ähää), joten Thali sai myös osansa (YHYY JA ÄHÄÄ ;_;_;_;_;). Kassia katsellessa ja kun myymäläpäällikkö luetteli että mitkä kaikki oli mun ja mitkä kissan - todettiin me naureskellen että periaatteessa niin mulle ei ollu hirveästi mutta kissalle kyllä. :D:DD Ei haittaa - sitä paitsi tuossa on ihan ÄLYTTÖMÄSTI!! Ja kortti, joka sisälsi ihanan tekstin + kaikkien Salon BR-Lelun työntekijöiden nimet.

Liikutuin tästä eleestä ja lahjojen ajatusten lämmöstä  niin paljon että muutama kyynel vierähti poskelle ja oli siinä kova tekeminen, että itku ei olisi päässyt valloilleen. Rakastan meidän työporukkaa BR-Lelut tuntuu jo omalta paikalta ja kutsumukselta, että tuntuu hirveältä lähteä täältä kun on jo periaatteessa löytänyt sen realistisen oman paikkansa työelämässä. Tämän jälkeen oon jo pystynyt päästämään valokuvaus-ajatuksesta (siis että siitä tulis työtä) irti, koska en usko että voisin ikinä tehdä valokuvaus-töitä pelkästään työksi (koska en omista itse tarpeeks resursseja niin  oikeessa elämässä kuin henkisessäkään), niin tosiaankin se oikea paikka olisi lelujen keskellä. Ja jopa opin rakastamaan asiakastyötäkin! Oli aivan erilaista olla asiakastyössä sellaisessa paikassa, missä TIESI kaikkea ja osasi vastata lähes kaikkiin asiakkaiden kysymyksiin kuin taas sellaisessa suuressa tavaratalossa, jossa tunsi vain 1/10 osan tavaroista. Joten tämä harjoittelupaikka teki mulle paljon, oon muuttunu "en-missään-nimessä-tee-mitään-asiakastyötä-enkä-tervehti-pelottavia-perussuomalaisia-ihmisiä"-ihmisestä "no-mikä-ettei-hei-vain-kaikki-olen-teidän-avuksi-tässä-liikkeessä!"-ihmiseksi. Jo nyt on ihan älytöntä ajatella, että en olevinas muissa harjoittelupaikoissa uskaltanut tervehtiä asiakkaita, vaikka se kuuluu työnkuvaan. Hmph, höpsö minä.

Jos jäätte työttömäksi (ehkä vanhemmalla iällä), älkää jääkö kotiin istumaan vaan menkää työharjoitteluun. 
A., CV:ssänne ei ole sellaisia tyhjiä aukkoja, jotka kertovat, että et ole tehnyt jotain vaan istunut vain kotona (mikä on tosi huono juttu. Mistä työnantajat tietävät CV:tä lukiessa, että et ole ollut vaikka vankilassa/jossain sellaisessa [tosijuttu.]),
B., ties mitä löydätte ja opitte. Työharjoittelu on harjoittelua ja kokemusta - ja kokemushan on kaikki kaikessa, jos sulla ei ole ollut palkkatöitä! + jos olet ollut ahkera ja hyvä työntekijä, tuollaisissa harjoitteluissa voit saada työnantajan arvioimaan sinut, mikä taas on aina hyvä juttu, kun haet töitä. :D Parempi on aina tehdä jotain, kotona istuskelu voi turruttaa ja tehdä lopulta sen, että sitten sitä vain istuu tietokoneen ääressä ja erakoituu muusta maailmasta. Kaksi viikkoa se voi olla kivaa, mutta jos se jatkuu, niin sitten se ei ainakaan itsellä tunnu enää kivalta. On ihanaa kun on vuorokausirytmi.

Oletteko itse olleet töissä ja/tai harjoittelussa jossain?
Miten teillä on mennyt ja miten teitä kohdeltiin?
Joko tiedät, mitä haluaisit tehdä isona?

8 kommenttia:

 1. Sitte ku musta tulee iso, meen kyl BR-lelukauppaan työharjoitteluun c:

  //meen kutoselle syksyllä, et siihen on vähän aikaa viä, mut silti :D

  VastaaPoista
 2. Tää sun blogi on kyllä ihana! ♥
  Joo, ite pitää viel miettii miksi isompana aion ammatiltani tulla, ku ite kyllästyn aiikas nopeasti asioihin, hmph. 8< Toi BR-lelukauppa kuulostaa kyl hauskalta. :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihanaa, kun tykkäät! :D <3 Ja mun lukijat on aivan ihania, en vois parempaa lukijakuntaa toivoa ollenkaan! Voi kun sais rahaa sen verta että vois järkätä oman giveawayn ja antaa lukijoille jotain! <3

   Kaikkein jännintä tässä on se, että jos ennen on ajatellut, että ei, en missään nimessä mene tänne ja tänne töihin, niin yllättäenkin voi tapahtua jotain hämmentävää ja asiat kääntyy aivan ympäri! Kunhan on rohkea ja kokeilee ja yrittää pitää mielen avoinna, niin pystyy tekemään kaikkea muutakin kuin sitä yhtä ja samaa! :D Ja vaikka ei välttämättä löydä sitä The Oikeaa, niin voi ainakin katsella takaisin sinne suuntana, mistä tuli ja ajatella että hei, mähän oon tehny aivan hirviästi asioita! :)

   Poista
 3. Olisipa ihanaa mennä töihin BR-leluihin... ♥ Toivottavasti pääset vielä joskus sinne töihin ! :3
  Sulla on kyllä ihania työkavereita. yumyumyum minäkin haluan MH-kassin ;A; ~ <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ToysRus kuulemma myy noita, sieltä vain hakemaan! :D Kyllä, aivan mahtava työporukka. <3

   Poista
 4. D'Awww ;;w;; Harmi kun et voi jäädä sinne töihin D: Niin herttaisia ihmisiä TTnTT *sob*

  En ole ollut työharjoittelussa. Oon joskus halunnut videopeli -suunnittelijaksi, mutta into meni, kun älysin et en ole erityisemmin kekseliäs. >__>'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. :(( Toivottavasti pääsen sinne tulevaisuudessa! Tai johonkin muuhun lelukauppaan. :D

   Se on inhottavaa, kun tajuaa jotain tuollaista. ;_; Mutta sitten periaatteessa voi löytää jonkin toisen työn, joka sitten on lähellä sydäntä ja mielenkiintoinen. :D

   Poista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3