perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kuvasaldon tyhjennystä

No niin!

Tässä näkyy sitten loput mainittavat kuvasaldot viime sunnuntailta! Ja ironisesti heti "Nimetön.jpg"-aiheen jälkeen en oo jaksanu nimetä näitä kuvia koska... ne on vaan "satunnaisia räpsäisyjä", eivätkä ole nimeämisen arvoisia. Oli kyllä TOSI kannustavaa lähteä ulos, koska tykkään kyllä näistä kuvista. :D Ja kuvasin jopa pitkästä aikaa ihmistä!

Tosiaankin, ensimmäisen kerran nappasin kameran laukusta vasta, kun osuttiin kämppiksen kanssa tämän puun kohdalle:


Alkuperäinen kuva:
Klikkaa kuvaa suurempaan kokoon!

~

Kämppikseni kiipeili puussa ja oli ties miten, näistäkin kohelluksista muutama kuva tuli otettua, mutta ei tarpeeksi onnistuneita tai "erikoisia". Hänen istuessa puun oksalla, nappasin kuvan hänen jaloistaan ja käsittelin sellaiseksi, jota kutsun "iheartit"-kuvaksi. xD Tuo vielä kaipaa tuohon vasempaan tyhjään tilaan jonkinlaisen elämää suurempaa lainausta jostain hienosta tekstistä. :'D Sivuston tietävät tietävät, mistä on kyse:

Klikkaa kuvaa alkuperäiseen kokoon!

Alkuperäinen kuva:
Klikkaa kuvaa suurempaan kokoon!

~

Samaa iheartit-värimaailmaa ja teemaa jatkaen tuli toinen kuva kämppiksestä itsestään:

Klikkaa kuvaa alkuperäiseen kokoon!

Alkuperäinen kuva:
Klikkaa kuvaa suurempaan kokoon!

~

Sitten viimeinen kuva minulta. Tämä tuli napattua kotipihasta, lähellä omaa asuinkerrostaloa. (Tämän kuvan lisäksi otin jonkin verran stock-kuvia. En nähnyt tarpeelliseksi näyttää mitään niistä. Tosin, jos haluatte, niin mikä ettei... :'D) Syy, jonka takia otin kuvan, oli koska puussa oli keltaista... sammal-asiaa, ja takanaolevan kerrostalon parvekkeet olivat ihan samaa sävyä. Kuva siis:


~ ~ ~

Sitten pyysin teitä lukijoita osallistumaan samaan meininkiin!

Tässä siis kuvasaldoa kolmelta lukijaltani:
(Kuvia pystyy klikkaamaan alkuperäiseen kokoon, jos isompaa versiota on saatavilla)

Kolme seuraavaa kuvaa, © C:~

Kaksi seuraavaa kuvaa, © Hompsantoosa:~

Seuraava kuva, © Linnea:


~

_
Kiitos vielä, kun te kolme tulitte mukaan! Aivan MAHTAVIA kuvia! <3 Kiinnostaisko teitä lukijoita toistekin tulla mukaan eri "kuvaustehtäviin", jos sellaisia aina välillä ripottelisin blogipostauksiini? :D

Ai niin!

Uskaltakaa ihan rohkeasti käsitellä kuvianne! Se on eräs taiteenlajinsa, ja jokainen valokuvaaja käsittelee edes JOTEKIN kuviaansa. Filmiajalla ei kuvia olisi saatu tehtyä, jos kuvia ei olisi "käsitelty". Kuvat saatiin paperille vain käsittelyn tavalla, ei muuten. :)

Ja jokainenhan saa tehdä taidetta, miten haluaa? ;D Joten, vaikka kuvamanipuloisit kuvia, se on okei! Kollaaseja ihmiset tekevät ihan lehtikuviakin leikaten. Ja kuvamanipulaatio mahdollistaa paljoon, jos ei ole mahdollista rakentaa tilannetta IRL. Ja käsittely. Se tarkoittaa vain kuvan parantamista "pohjakuvasta". Omat kuvat olis älyttömän tylsiä, jos jättäisin ne siihen, mitä kamerasta ulos tuli. xD Ja usein en jaksa ees vääntää kameran asetuksia (esimerkiksi valkotasapaino) oikein, kun photoshopissa ne saa niin nopeasti korjattua.

Mutta kuvankäsittelystä ja manipulaatiosta voisin joskus tehdä ihan erikseen uuden postauksen. Siitä on paljon puhuttavaa ja haluun saada suuni puhtaaksi paperille, sellaiseen paikkaan, josta voin vaikka ihmisille linkata mielipiteeni. xD

Tulipas sitä taas jaariteltua. Mutta miten on - mä ainakin aion tuleviasuudesta panostaa enemmän valokuvaamiseen ja saada aikaan enemmän matskua. :D Eli toisin sanoen: OTTAA KAMERAN MUKAAN JOKA PAIKKAAN! >:)

Mutta mites te, kultaiset lukijani? Liityttekö mukaan? :D

23 kommenttia:

 1. Tähän muokkaamiseen tarttuakseni, mä en vaan osaa, tai en kykene lataan mitään ohjelmaa koneelle. Tai yksinkertasesti jaksa.
  Ja noi sun ottamat kuvat on hienoja, muokattu hienoks, just näin weheartit-kamaa...
  Mun piti puhuu jotain syvällistä mut tais unohtua.

  T: Linnea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäki aloitin photoshopin käytin piirtämisessä ensimmäistä kretaa joskus... yläasteella, josta on jo monta vuotta, ja vasta koulussa opin kaikkea uutta ja hyödyllistä. Mutta jos et jaksa ladatakoneelle, niin mee osoitteeseen sumopaint.com - se on selaimessa toimiva kuvanmuokkausohjelma, ja ite huomannu sen parhaiten samanlaiseks photoshopin kanssa näistä ilmaisista ohjelmissa. :D

   Kiitos! :) Eikä tarvii stressata kommentoinnin kanssa, kirjoita jos kirjoitat ja syvällisyydellä ei niin väliä.

   Poista
 2. Ihania kuvia <3 Ei se muokkaaminen "pelota" vaan se jaksaminen on tässä esteenä >.<

  http://emiliavalokuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, mutta puhuin niille, jotka pelkäävät tarttua kuvankäsittelyyn JA ovat sokeasti sitä mieltä, että digitaalista kuvaan ei voi koskea kuvankäsittelyohjelmalla, koska se sit ei ois enää "kuva". :D

   Poista
 3. Ja tulisin kaikkii kuvaushaasteisiin yms mukaan mielelläni.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän mie mukaan tuun jos aikaa löytyy tarpeeksi. Ainakin saa hyvän syyn tehdä jotain.
  Ja siitä muokkaamisesta kans; mä en vaa viitti. Tai siis, yleensä mä otan kuvia jos tulee semmonen: 'ooh, toi on siististi' kohta. Kuten tuon meidän koulun kivetyksen kanssa, se lumi oli jännästi. Muutenkaan en oo tosissani ikinä yrittäny muokata, kun ei oo kunnollista ohjelmaa. Tietenki isällä on photoshop, mutten ole ikinä käyttänyt sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kuvaa vain "snipsnaps", niin eihän sillä ole väliä. :D Tekee sen mikä hyvältä tuntuu.

   Poista
 5. Kauniita kuvia,varsinkin tuo ylimmäinen. Mulle tuli heti mieleen keijut tuosta puusta =)Ai niin oli mulla kysyttävääkin,vieläkö sateenkaarenvärinen huivi kiinostaisi? Sellainen meinaan saattaisi päästä puikoille lähi aikoina =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :DD

   JOO KIINNOSTAA! <3 Mitä vaan sateenkaarenväristä!! Kaikki semmonen kelpaa mulle! :D

   Poista
 6. kiva blogi ja hienoja kuvia! :)
  http://pink-sparkling.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. Mie ainakin oon mukana kaikissa valokuvaushaasteissa ja muissa! :D Omaa valokuvablogia ei (vielä!) ole, kun olen ollut laiska ja jättänyt kaikki räpsyni tuonne koneeni syövereihin. Ääää, pitäisi kyllä oikeasti kaivaa niitä tuolta (hii, mulla on niiiiin ihania kuvia varastossa, ei tarttis kuin pikkusilauksen sumolla ja vuolaa!)

  Mutta trollaan kyllä kuvablogini osoitteen tänne(kin) kun vaan saan jostain ihmeellisen tarmonpuuskan muokkailla kuvia~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, koska toi kuulostaa tosi lupaavalta, ja nyt kiinnostaa, että mitäs kuvia siellä onkaan! >:D

   Poista
 8. Aivan mahtavia kuvia ~ ! n___n
  Etenkin tuo toinen oli hieno. Jotenkin taiteellinen. Tuo Linnean ottama kuva oli myös todella upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :D Haha, toinen kaveri sano sitä kriipyksi, ihankuin joku olis hirttäytyny. xD Aloin sit oleen samaa mieltä.

   Poista
 9. Tuo ensimmäinen puu-kuva on suosikkini näistä. Ihania sävyjä olet löytänyt.

  Blogisi innostaa minua aina kuvailemaan, vaikka minun räpsyni keskittyvätkin lähinnä nuksujeni kauneuden vangitsemiseen. Mutta empä tiennyt että puutkin voivat olla noin kuvauksellisia...hmmm... XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Mäki tykkään siitä. Tausta tosin ois voinu olla joku ihan muu, mutta minkäs teet kun et metsässä ollu etkä jaksanu sen vertaa tunkea tohon aikaa, et olisit ruvennu vetäseen sinne jotain...

   Hyvä juttu! :D Tää on muaki onnistunu kannustaan ja innostamaan ottaa lisää kuvia - ja just muistakin kun nukeista! Koska en haluu pitää pelkästään mitään nukkeblogia, ja sillon ku saa aikaseks tehtyä muutakin kuvaa ku nukkekuvaa, ni voi jo hyvällä omatunnolla taas kuvailla nukkeja. xD

   Poista
 10. Ihania kuvia <3 Ja hienosti kyllä osaat muokatakkin niitä :o :D

  VastaaPoista
 11. Voi että kun oppisi muokkaamaan kuvia. Itse en ole koskaan ollut hyvä siinä -.- Haluan myös osallistua tähän. Otan kameran mukaan huomenna kun lähden kotikotiin käymään viikonlopuksi. Katsotaan saanko mitään aikaiseksi. Ehkä voisin jopa kokeilla muokkausta... jotenkin. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin joskus opettaa sulle jotain perustekniikoita, olis ihan jees tavatakki pitkästä aikaa. xD Missäpäi asut nykyjään?

   Poista
  2. Joo!! Ehdottomasti. Mä asun edelleen Turussa : ) Täällä mä vaan kaikki päivät melkeen henkaroin ja käyn töissä.

   EIH :'DDD Kirjoitin tosiaan tuohon äsken kommentin kaverin tunnuksilla kun ne oli näköjään jääneet tälle koneelle auki. Ihmettelin hetken että miten tässä nyt näin kävi ja poistin tuon kommentin ja tulin kirjoittamaan uudestaan.

   Poista
  3. Joo kato mä en muista enää mistään mitään. xD Mut hienoa, Turku on ihan sopivan lähelläkin.

   Höhö ei mitään xD tuttu tilanne mullekin.

   Poista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3