perjantai 24. helmikuuta 2012

Loppuun kulutettu / Liian helppoa

Miks kuvaan niin harvoin, ja jos kuvaan, miksen muokkaa kuvaa loppuun ja tee siitä valmista? Miksei mulla oo mitään hienoa omakuvaa tai miks mun kuvaaminen on niin VAIKEETA?

No siihen on aika simppeli vastaus. ;D Oon aina ahdistunu siitä, että kuvalla täytyy olla IDEA, ja että se ei saa olla loppuunkulutettu. Tosi helposti saa hienoja kuvia siitä, että pistää sormuksen aukitaitetun kirjan keskelle niin että varjo luo sydämen, tai että kuvaa kukkia, tai että kuvaa auringonlaskua, tai että kuvaa itsensä peilin kautta järjestelmäkameran kautta niin, että itse katsoo etsimestä ja kamera on naaman/puolen naaman eessä. Kaikki nuo on hienoja ajatuksia, ja kukista/maisemoista saa tosi hienoja, kissat on söpöjä, mutta NE ON NIIIN SAAMARIN KÄYTETTYJÄ IDEOITA ETTÄ KORVISTA PURSUAA.

En siis sano, eikä opettajatkaan sano, eikä kriitikotkaan sano (no okei, jotkut huutaa että ei saa missään nimessä) että lopettakaa kliseiden kuvaaminen, että lopettakaa kuvien kuvaaminen, mitä on jo tehty jo vuosikausia. MUTTA. NE PANOTTAA, ja minä painotan, että yrittäkää keksiä UUS TAPA kuvada idea. Millä muulla tavalla saisit vaikka sormuksesta sydämen? Tai rakkauskirjan tekstien päälle sydämen? Tai miten muuten voisit kuvata ruusua, että se olis MIELENKIINTOINEN, tai miten kuvaat itestäs omakuvan järjestelmäkamera naamallas... miten olis jos vaikka käyttäis kameran linssiä niinku okulaaria? Nääh, se on tylsä, mutta... voisitko vaikka tehdä itestäs androidin niin, että kamera onki oikeasti osa sun naamaa? Tai mikä olis old fashion tapa kuvata ilman että kuvaisit samaa kuvaa, jota on tehty jo monta monta monta monta monta monta MONTA MONTA monta monta kakku monta monta kertaa ennenkin. Tai lähinnä näytetty ja nähty.

Joo. Nyt ehkä jotkut lukijat pääsee samaan pointkiin ku missä mäkin oon: mitä ihmettä sitä sitten kuvaa, jos kaikki on jo kuvattu. Mä törmään edelleenkin mahtaviin kuviin, joissa pohdin: "MIKSEN MÄ OO TAJUNNU ET TOMMOSEN VOIS KUVATA?!". Joten toivoa on keksiä aina jotain uutta. Ideoita saa ja pitääkin lainata. Mutta miten saat ideasta ihan oman näköises? Ja miten ihmeessä laajennat sun taiteellista mieltäs niin, että KEKSISIT jotain uutta?

Pitää kattoa paljon kuvia. Mua ahdistaa, koska HALUAN kattoa paljon kuvia, mutta tuntuu että en kato ja että en tosiaankaan pysy perässä, mikä on jo out. Ja että mistä löytää kuvia, mistä PARHAITEN pystyy kattelemana uusia kuvia? Deviantartia seurailen, mutta sielläkin näkee popular-kohdasta tietynlaisia kuvia aina, ja se on vaan pieni osa maailmaa. Internet on niin iso. Niin miks niitä kuvia ei vaan NÄÄ?

Mutta tosiaan, varokaa ottamasta liian turvallisia kuvia. Turvallisilla kuvilla tarkoitan helppoja kohteita: liikkumattomat esineet, maisemat, kukat... joist asiis tosi helposti tulee kauniita. Nuket on mun juttu, ja vaikka mulla on jo monta nukkea, mä en kuvaa kovinkaan usein. Ja syy on just se, että en kelpuuta itteäni ottamaan räpsäisykuvia, pelkkiä kuvia, joissa nukke seisoo vaan taustalla ehkä... joku väri. Se on helppo kuva. Ja toki, tänne blogiin tulee hleppoja kuvia välillä otettua, mutt apyrin pitämään ne minimissä. Deviantartin tiliin en kuitenkaan pistä. xD Ja miksei sais ottaa? Koska tosiaankin, on tyyliin niin älyttömän monta valokuvausblogia, joissa on kuvattu kukkia kauniilla väreillään. Täytyy erottua. :D Jos sitä siis haluaa.

Siks multa tulee valmista kuvaa tosi harvoin. :x Mut mulla nyt menee kuvien laitossakin monta tuntia.

Mut s eon hirveetä ku itekkään ei tiedä, että mitä kuvia on jo otettu ja nähty. xD

8 kommenttia:

 1. Päädyin yhdestä blogista toiseen ja toisesta kolmanteen ja kolmannesta neljänteen, ja sitten yhtäkkiä olinkin täällä.

  Tuntu mukavalta törmätä nyt tähän sun tekstiin, kun itekin noita samoja juttuja mietin joskus todella paljon. Että mistä saisi tuoreita ajatuksia ja näkemyksiä omaan tekemiseen? Tuskinpa maailmasta löytyy oikein mitään kohdetta tai ideaa mitä ei olisi jo muodossa tai toisessa kuvattu, mutta ei pointti olekaan siinä idean omaperäisyydessä, vaan omaperäisessä näkökulmassa. Tärkeintä on tehdä itsensä näköisiä kuvia, silloin itsestään saa eniten irti. Se oma näkemys ja näkökulmakin kehittyy vähitellen ajan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Tämä on täydellisin blogi ikinä. Keräilen itsekkin Monster High-nukkera, mutta, kun vielä asuu kotona niin ei tänne mahdu keräilemään, kun hylly täynnä Marilyn Monroe kamaa niin olen vaivautunut 2 nukkeen. Ghoulia Yleps ja Frankie Stein.

  VastaaPoista
 3. Kiitos hirveästi! :D Mä en ikinä tiedä, kuinka moni jaksaa lukea näitä mun "teoriaosuuksia", joten tää on tosi iloinen yllätys!

  Ja kun ajattelee sitäkin, että teis mitä on keksitty, mutta ei niitä vain näe. Ja että kun ei oikeasti voi tietää MITÄ ei ole tehty, että onko muka KAIKKI jo tehty, koska... en teidä vaan miten ihmismieli toimii. Enkä osaa edes tosiaankaan kuvitella, mitä kaikkea UUTTA vois keksiä. :D

  Rosaliina, ihana ku tykkäät! <3

  VastaaPoista
 4. Joo, tää on asiaa parhaimmillaan. Olet kyllä ihan uskomaton. Mahtava. Paras. Täydellinen. Noniin - ja nyt lopetan.

  VastaaPoista
 5. Vai että oikein PANOTTAA ;'''D

  SORI voi Linda anteeksi mä en vaan pystyny olemaan kommentoimatta ku repesin oikein ääneen. Rakastan sun typoja :'D oot ihana, älä pahastu, en pahalla tarkoittanut.

  Mut, ASIAA, vieläpä capslockilla! Mulla ei valokuvauksen saralla samaa ongelmaa (ainakaan niin vahvasti) ole koska mulle se ei henk kohtasesti oo muu kuin erittäin epävirallinen harrastus ja mua ei niin haittaa vaikka kliseisiä/ helppoja kuvia otankin, kun ne on kuitenkin lähinnä mun itseni viihdyttämiseks (ja hyvin pitkään ollut muistojen säilyttämiseksi mm. USAsta ja isovanhempien luota ym. erikoisista paikoista ja tärkeistä ihmisistä), vaiks toisaalta oishan se hienoa jos keksis jonku omaperäisen idean kuvata jotain asiaa. Lol, mulle suurinta omaperäisyyden tunnetta tuo kun kuvaan Nellaa kaikista mahdollisista kuvakulmista ja kaikissa mahdollisissa puuhissa haha.

  Mut mulla on tää ihan täsmälleen sama ongelma piirtämisen kanssa (no, niin sama kun valokuvauksen ja piirtämisen kesken voi olla). Mulla on kans hyvin usein just sellanen olo et piirtäminen on mulle jostain syystä ärsyttävän vaikeeta ja en ikinä saa mitään valmiiks ja multa hyvin harvoin ilmestyy uusia kuvia minnekään DAhan tai tumblriin tai mihin vaan, ja mua ahdistaa se ku mua kuitenkin kutkuttaa piirtää tosi usein. Ongelmaks tulee just se, et mulla ei tunnu olevan mitään ideoita, ja mä en halua aina vaan piirtää jotain samaa hahmoa seisomassa samassa asennossa keskelle paperia ilman taustaa. Ja mulle tulee niin usein sellanen olo ku nään jonku tosi kekseliään/ omaperäisen kuvan et MIKSEN MÄ OO TAJUNNU ET NOIN VOISIN PIIRTÄÄ ja sit tulee angstit et oon mielikuvitukseton jne. mut ei niistä sen enempää, ku kuitenkin yritän päästä niistä eroon xD. Mut niiiiin tää sun teksti resonoi hyvin paljon mun omien piirustusahdistusten kanssa ja sen takia halusinki kommentoida et tää teksti oli tavallaan tosi kannustava :D kiitos siitä.

  Okei näin, mä kirjotan aina ihan liikaa, ihan sama, HYVÄ LINDA OLET HIENO JA IHANA JA INSPIROIVA ja nyt mun täytyy jatkaa tenttiin lukemista, koska sä tuut Turkuun :'DD. Ei mitään kiirettä, mä tuun tääl asustaan seuraavan vuoden et kyl sä ehdit tänne tulla sit ku on taas varaa ja aikaa <3. NÄGYILLÄÄN!

  VastaaPoista
 6. xDD voi yää. Joo, en jaks oikolukee mun tekstejä.

  Täytyy kattoo et milloin pääsen taas kyläilemään. Tuli taas yllättäviä kuluja ku tuun hankkiin vihdoinkin itelleni kissan (<3), jolla oli hintaa (koska rotu maksaa... *PUNEH*), mut jos vaikka jostain nappais kesätöitä ni sais ihan kunnon tienestejä hetken. :D

  Hyvä että autan sua! >u< Mä oon yrittäny etten vie tätä piirtämisne puolelle, yritän pitää sen vaan omana ilona ja tosiaankin ajatella, että ei mun tarvii sitä... stressata. xD

  Sun täytyy jatkaa tenttiin lukemista, koska tuun Turkuun. OK!

  VastaaPoista

Mainostaa voit VIERASKIRJASSA. Poistan 7.1.13 lähtien mainostukset muualta.
Äläkä kerjää minun (tai muiden) blogissani lukijoita tai muutenkaan kerjää mitään, ne viestit poistuvat minun blogistani myös välittömästi.

Kiitos yhteistyöstä! <3